Дулко прати Маша вкъщи, Betfair замесени неволно!

. петък, 27 май 2016 г.

Разследват уговорен мач на "Уимбълдън"

Аржентинската тенисистка Жизела Дулко прати секссимвола Мария Шарапова да си почива още след II кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Южноамериканката спря руската шампионка от 2004 г. след 6:2, 3:6, 6:4 и ще срещне друга рускиня в следващата фаза - Надя Петрова.

Дулко имаше спечелени само три гейма в досегашните си срещи с Шарапова, но с успеха си сега изравни най-доброто постижение от "Уимбълдън" в кариерата си. "Беше страхотен ден. Тя е велика шампионка, а турнирът е един от най-големите. Играх слабо във втория сет, но въпреки това продължих да се боря", коментира аржентинката след мача.

Същевременно букмейкърска къща алармира разследващите за корупция в тениса 

за необичайни залози по време на мача от първия кръг при мъжете между Юрген Мелцер (Ав) и Уейн Одесник (САЩ). Австриецът победи с 6:1, 6:4, 6:2. Говорителят на "Betfair" Марк Дейвис разкри, че в компанията са получени залози, надвишаващи 6 пъти обичайните за срещата.

Предвиждащите успех на Мелцер сложили над 255 000 лири на точен резултат малко преди началото на срещата. Букмейкърите обаче не подозирали договорка, а просто американецът бил контузен в бедрото.

Това било обявено и от коментаторите на мача в началото. Именно заради това "Ладброукс" и "Пди Пауър" извадили мача от програмата си час преди старта й. "Нямам представа защо се е случило това -обясни Одесник. - Защо пък някой да залага на моя загуба. Това е първият ми турнир тук и въобще първият на трева този сезон.

И наистина имах разтежение и болки предната вечер." Без никакви подозрения за манипулации пък Новак Джокович се класира за III кръг. Сърбинът победи германския квалификант Симон Грол със 7:5, 6:1, 6:4 и ще се изправи в следва щата фаза срещу Марди Фиш (САЩ). Същото стори и фаворитът на титлата Роджър федерер (Швейц), който победи Гилермо Гарсия Лопес (Исп) с 6:2, 6:2. 6:4.