Димата Руснака убит от Маджо!?

. неделя, 25 юли 2010 г.
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

На 24 октомври 2004 г., неделя, около 16 ч., един от шефовете на СИК Дмитрий Минев, известен като Димата Руснака, казва на майка си, че излиза. "Не си обядвал. Няма ли да хапнеш?", пита го тя. Руснака отговаря: "Сега не съм гладен. По-късно". Това е последният спомен на майката. Два часа и половина по-късно й се обаждат от "Пирогов", че синът й е мъртъв.
Информационните агенции бързо разпространяват вестта: "При стрелба на столичния булевард "Витоша" пред заведението "Ъпстеърс" в близост до кръстовището с ул. "Кърниградска" е застреляна поредната фигура от бившата групировка СИК -Дмитрий Минев - Руснака".
Снайперист уцелва димата направо в сърцето.
Според криминалисти убиецът е знаел със сигурност, че жертвата ще се появи в заведението в този час. Димата е имал уговорена среща. Но човекът не идва.
"Честният частен данъкоплатец" Дмитрий Русевич Минев не успява да се спаси от куршума, въпреки че е пазен като президента Кенеди. Десет бодигардове, бронирани джипове "Мерцедес", устройства за алармиране при наличието на близкостояща бомба, "бронирано одеяло" и още куп охранителни мерки в този случай се оказват неефикасни. Инвестицията на Димата Руснака от 30 хил. лв. месечно за охрана е нерентабилна.
Дни след разстрела на Димата тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов обявява, че убиецът на сикаджията е стрелял от апартамент, собственост на депутат. Борисов, който години по-рано е добър познат на Дмитрий, отказва да съобщи на кого точно е жилището. Но тръгва мълвата, че апартаментът е собственост на човек от обкръжението на Стефан Софиянски.
Снайперистът, изпратил смъртоносния куршум в тялото на Руснака, по всяка вероятност е чужденец. Килърът посипва обилно пода на жилището с червен пипер, за да не може да се изземе и съхрани миризма от тялото му, която би могла да го уличи.
Според неофициални данни на спецслужбите убитият Дмитрий Минев оставя наследство от над 50 млн. лв.
Руснака обитавал разкошен дворец в столичния квартал "Витоша". Палатът се намира близо до хотелите "Макси" и "Амбасадор", а пътят към дома му е недостъпен. Минев живее в луксозното жилище с приятелката си. Жена му Ирина и детето му са в Америка. Самият Минев е американски гражданин от 1994 г. Непосредствен съсед на Димата Руснака е Красимир Маринов - Големия Маргин, двете къщи са на метри една от друга. След разстрела на Димата в СИК са напълно объркани. Другарите на Руснака приемат за водеща версията за „Летящите" ескадрони на смъртта - невидимо формирование, което премахвало фигури от българския подземен свят. Целта била, според запознати, страната ни да влезе в ЕС на чисто.
Далеч по-правдоподобна е версията за разчистване за сметки сред върхушката на сикаджиите. По онова време босовете са се разцепили на два кървави лагера - Маджо и Бай Миле срещу Маргините и Димата Руснака! Войната се отпушва, след като взривяват в асансьор силовака Стоил Славов, човек от групата на Маджо. Смята се, че зад поръчката стои Димата Руснака, а похищението срещу него е отговорът на маджовци...