За какви лаптопи да се оглеждаме, когато си купуваме преносим компютър?

. понеделник, 6 септември 2010 г.
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

В забързаното ни ежедневие днес, за да е мобилен човек трябва да притежава и преносим компютър, който да му отваря вратите за безброй възможности и да му служи като прозорец към света. Затова и хората търсят да си купят лаптопи, защото вече не са някаква демонстрация на лукс, а най-обикновена нужда за прогрес. Често пъти преди да отидат до магазина, желаещите да сърфират в нет пространството трябва да проверят към кои марки да се насочат, дали ще са лаптопи Sony, Toshiba, Dell, както и какъв точно модел, са неща, които зависят предимно от нуждите на бъдещия им собственик.

Така да речем дори и тези, на които им е необходим голям капацитет на компютъра, също без проблеми могат да си закупят лаптоп, тъй като вече е нова ера в бранша и преносимите вече задминаха настолните, които преди години бяха предпочитаните, а другите бяха смятани само за демонстративна показ.

Сега вече нещата се преобърнаха и те си размениха ролята на водещия.

Затова и учениците, тръгвайки на училище, са снабдени с най-модерните мобилни компютри.

А защо това е така?

Защото са преносими и лесно може да се използват, където и да е било. Това нещо е възможно и благодарение на батерията, която позволява дори и когато няма ток в електрическата мрежа собственикът на лаптоп да си продължава с работата, а останалите му колеги да броят мухите по тавана.

Именно и затова човек трябва да се съобрази и с компонентите на батерията, тъй като има някои, които издържат по 1 час, но има и такива – по 3-5 часа, пак според нуждите.

По същия начин е и с мониторите. Има богата гама от размери – от съвсем малки до 17 инча като последните са за любителите на игрите и филмите. Един такъв е доста по-удобно, когато приятели се събират на кино-вечер, разположили се директно на тревата върху някоя полянка, без да е включен в електричеството дори, отколкото да започнат да мъкнат обемни монитори и компютри. Те на практика са непрактични в подобни случаи. Има някакво ограничение, което собственикът на първите изобщо не забелязва.

Ето защо, когато човек отива на пазара за преносими компютри той първо е проучил кои са най-добрите марки, защото след това инвестицията си заслужава. И така хората се спират на по-известните лаптопи като Sony да речем, защо качеството на звука, картината, дизайна, параметрите, начинът на работа и удобствата, които предлага са на наистина високо ниво и са несравними с кучемарките, които бързо “издават багажа”.